IDEGENVEZETÉS

Tuba Lajos idegenvezető

Kapcsolat: tel.: +421 905 233 989, email: tuba@foruminst.sk

Kedvenc témáim

Pozsony – a várhegy és a város

Dévény – a várrom és környéke (Porta Hungarica) megtekintésén kívül lehetőség van hosszabb tartózkodásra is, különösen a Duna és a geológia iránt érdeklődők számára (a folyó története a pleisztocéntől, Barbara szabadtéri geológiai múzeum, Sandberg), de érdekes a Szabadság-híd is a Morva folyón.

Csallóköz – tematikus utak a csoportok érdeklődése alapján – települések, műemlékek, vízimalmok, a Bősi Vízlépcső, a Duna csallóközi mellékágrendszere, védett területek.

Selmecbánya – Pozsony és Komárom közti átlépéssel érkező csoportok számára

A város és könyéke műemlékei és egyéb érdekességei, a selmeci kaldera geológiája, a bányászat emlékei

Lednice, Valtice

Két híres kastély, az UNESCO világörökség részét képező 289 km 2 Lednice-valticei kultúrtáj Dél-Morvaországban, a Lichtenstein-család egykori birodalma.

Egynapos túraajánlatok kerékpáros csoportok számára

Pozsony környéke a Duna jobb partján 1

Pozsony-Ligetfalu, Pecsnya (ártéri természet), csehszlovák kiserődök, Berg (A – infopont az egykori magyar-osztrák határon), Köpcsény (A) – a Batthyányi-Esterházy kastály parkja, Schoko Csárda, Ligetfalu.

Pozsony környéke a Duna jobb partján 2

Pozsony-Oroszvár (Rusovce) – a római Gerulata romjai, a Lónyay kastély (a magyar Windsor) környéke, a szlovák-magyar-oszrák hármashatár, Rajka (HU), Dunacsúny (Čuňovo) ökocentrum, Dunacsúnyi Vízlépcső (vadvízi versenypálya, modern művészeti múzeum), Oroszvár. Az útvonal részben része mezei utakon vezet.

Pozsony környéke a Duna bal partján

Pozsony-Farkastorok és Somorja között a dunai ártéri természet érdekes biotópjai.

A Duna csallóközi mellékágrendszere

Doborgaz és Bős között a mellékágak természeti értékei, illetve a Bősi Vízlépcső.